fbpx

Local SEO, wat is het en waarom zou je het gebruiken?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Local SEO is voor veel bedrijven een mooie kans om de SEO resultaten te bevorderen. Veel bedrijven laten hier nog kansen liggen Wij leggen je uit wat er mogelijk is en waarom het zo belangrijk kan zijn. 

First things first, wat is local SEO?

In het kort zegt het woord local alles. Je zet in op lokaal gerichte zoekwoorden. Hiermee zorg je er bijvoorbeeld voor dat wanneer iemand zoekt op “Pizzeria in Groningen” deze zoeker als eerste bij jou terecht komt. Daarnaast kan iemand ook zoeken via een telefoon op “Pizzeria” en bij jou terecht komen. Google leest de locatie van diegene en zal op basis van jouw succesvolle local SEO het eerst bij jou terecht komen.

local seo 

Waarom is local SEO zo belangrijk?

Bij de uitleg van wat local SEO is was het al een beetje te lezen. De opmars van het zoeken op mobiele apparaten maakt lokale SEO erg belangrijk. Bij 90% van de mobiele telefoon gebruikers is toestemming gegeven aan Google om de locatie te checken. Richt jij je op de juiste manier op bepaalde zoekwoorden? Dan behaal je winst. 

local seo mobiel

Hoe werkt local SEO?

Laten we het voorbeeld van de pizzeria er nog even bij pakken. Wanneer je een pizzeria bent in de omgeving van Groningen maar niet in Groningen zelf kan het goed zijn dat juist voor jou in Groningen meer klandizie te bereiken is. Als jij een landingspagina aan maakt gericht op het zoekwoord “Pizzeria Groningen” is de kans groot dat jij als eerste in de zoekresultaten terecht zult komen. Ook wij bij Onlinemarketinghq maken gebruik van local SEO. Kijk maar eens op één van onze landingspagina’s “Online marketing Assen“.

Snel starten met local SEO? 1 belangrijke tip 

Google Mijn Bedrijf. Wil je snel van start gaan met het verbeteren van jouw local SEO? Check dan of jouw bedrijf al een Google Mijn Bedrijf account heeft. Hier kun je gauw winst behalen door jouw bedrijfsnaam, contactgegevens, adresgegevens en openingstijden in te vullen. Google kan zo wellicht een match vinden met het lokale zoekwoord waar jouw website op gevonden moet worden. Via deze link maak je jouw Google Mijn bedrijf aan: Google Mijn Bedrijf

Ontdekken of local SEO wat voor jouw website is? Laat ons contact opnemen.

Ho! Stop!

Gratis de status van jouw Zoekmachine Optimalisatie laten checken?